söndag 22 juni 2008

Merida till Tulum (hot, hot, hot)



Vi begav oss som sagt till Merida dagen innan midsommarafton. Anlande kl 6 pa morgonen och kande redan da en enorm varme. Checkade in pa ett hostel snabbt och sov ytterligare nagra timmar. Vi stannade bara i Merida i en dag. Gick runt staden, i den enorma varmen som erbjods. Det var nast intill oumbarligt. Tankte aka ivag och kolla pa flamingos, men vi kande att bade tiden och budgeten talade emot oss. Da det regnade till och fran hela dagen blev det en del hang pa hostelet dar vi kunde kolla pa fotboll.

Pa midsommaraftonsmorgonen (dvs eftermiddagen for er) begav vi oss ivag till Chichen Itza. Fick en engelsksprakig guidning vilket var givande. Intressant fakta om maya, och roligt att se platsen dar filmen Apocalypto skulle utspelas (fick ocksa veta att ca 70% av filmen ar sann). Extrem hetta och 100% fuktighet drog ner omdomet av platsen, tillsammans med den otroligt hoga turistfaktorn. Men allt som allt, en sevard plats.

Blev ett midsommarfirande for oss med en jattedyr buffe (for hela 72 kr, dvs en hel dags matbudget), men gott. Sedan vidare med buss mot Cancun, som kandes som USA till 100%! Den kontrasten mot andra delar i Mexico var som dag och natt. Bara lyxiga hotell och amerikanska matkedjor overallt. I "protest" mot att ALLA turister drar dit, valde vi att bara byta buss och aka direkt till Tullum dar vi anlande pa kvallen. Aven dar slog varmen emot oss.

Har i Tullum har vi nu varit tva dagar. Liten stad (10.000 invanare), men en fin strand dar vi badat, solat och snorklat igar och idag. Till och med Roger har brant sig lite (han som inte ens kande till det konceptet innan han kom hit). For forsta gangen i mitt liv ar det sa varmt att det ar obehagligt. Gar inte att undanfly det. Finns inga stallen med AC, och flaktarna hjalper inte sa mycket. Trots en iskall dusch ar man varm och svettas sa fort man kliver ut.

Imorgonbitti drar vi vidare mot land nr 2, Belize, nagra dagar forsenade. Aterkommer inom kort med info om det landet. Blir dock en kort visit dar, torsdag drar vi nog vidare mot Guatemala.

Inga kommentarer: