torsdag 7 augusti 2008

Fran Equador till Peru - ett aventyr som kravde talamod

Ja, vi tog oss fran Quito efter manga om och men. Flog inrikes till en stad i sodra Equador som heter Lojas. Stannade dar nagra timmar i vantan pa en 8 timmars bussresa som skulle ta oss in i Peru och staden Piura, i norra Peru. Som sagt, 8 timmar skulle den ta vilket sa klart innebar 9 timmar. Det var dock en otrolig bussresa. Forsta 5 timmarna var genom Anderna vilket innebar kurver hela tiden och upp och ner langst med bergen. Jattevackert dock! Men efter nagra timmer blev man andra lite less eftersom det var en buss dar man maxar antal manniskor, alltsa folk som sitter, star och allt mojligt. Vi hade sa klart kopt sittbiljett innan sa for oss var det lugnt. Lustigt dock, aven om samma bussbolag fanns i Quito sa gar det inte att kopa biljetter som inte galler den staden man ar i. Sa sak man aka buss fran Loja, sa kan man bara kopa den i Loja. Vi hade hort innan att det brukar vara fullt sa man borde kopa ca 2 dagar innan avgang, vilket inte var sa kul for oss att hora, men eftersom vi kom med samma dag sa blev vi nojda.

Sag pa bussen filmen Apocalypto (en indianfilm for er som inte vet). Tredje gangen nu, sa man borjar kunna den. Denna gang var den dock otrolgit daligt dubbad, men men... nagra spanska fraser larde jag mig nog sa da var det vart det.

Ankom till Piura kl 22, da blev det middag, vilket verkligen behovdes eftersom jag hade atit en rostad macka vid 9-tiden och druckit ett glas juice. Det ar synd med sadana resdagar, mycket oregelbudna tider gallande mat och somn. Smallar man far ta dock.

Vi hade sedan tidigare gjort en reservation for ett flyg fran Piura kl 06.30 till Lima dagen efter. En reservation, larde vi oss, betyder inte sa mycket om man inte kopt biljetten och har den fysiskt i handen. Klev upp 04.45, annu en dag (precis som sista dagen i Quito) och begav oss med all packning till flygplatsen. Val dar fick vi veta att flyget var fullt och att vi var tvungen att ta nasta flyg, kl 14.45. Eftersom vi ville flyga med samma flybolag fran Lima och vidare till Arequipa ville vi sa klart kopa den direkt sa vi visste att vi skulle fa plats samma dag. Sa klart fick vi veta da att det inte var mojligt, man kan bara kopa biljetter i den aktuella staden. Efter en del tjat och andra trick, sa overtygade jag personalen om att det var absolut kris for oss och att vi maste ta oss till Arequipa samma dag. Da kunde de gora en reservation (vilket sa klar anda inte ar 100% sakert). Hela denna procedur agde rum kl 05.00 - 07.55. Kan ater paminna att det var andra dagen som vi klivit upp sa tidigt, sa talamod och humor var val inte det basta... men vi klarade det till slut!

Vi akte tillbaka till staden och fick komma tillbaka till varat hotelrum. Sov nagra timmar, at frukost sen drog vi tillbaka till flygplatsen och akte ivag. Allt flot pa bra sen (antligen), och vi bytte i Lima och flog vidare till Arequipa. Detta var inte inkluderat fran borjan for oss men eftersom vi sparade ca 3-4 dagar i buss resor sa var det vart lite extra pengar. Vi landade mandagkvall till ett 10 gradigt Arequipa, glada men trotta.

Inga kommentarer: